De laatste loodjes

Donderdag ontving ik per e-mail een correctieproef van mijn boek én een ontwerp van de cover.

Mooi werk van de uitgever maar nu begint voor mij het zwaardere werk! Het nazien van de cover (die er werkelijk mooi uit ziet) op mogelijke fouten vormt geen probleem. Het nazicht van het binnenwerk van het boek, daarentegen...

Allereerst moet de tekst nagezien en verbeterd worden. Zijn er geen leestekens vergeten, verspringt de tekst nergens, staan de afbeeldingen op de juiste plaats? Om mijn tekst in boekvorm te brengen, heeft de uitgever gezocht naar de best mogelijke modaliteiten. Zo wordt er ondermeer een ander lettertype gebruikt, worden de titels op een andere manier afgedrukt, zoekt men naar de beste manier om alle afbeeldingen af te drukken, enzovoort.

UIteraard kan daar hier en daar eens een stukje tekst verplaatst zijn, of een spatie verkeerd staan. Het is de taak van de auteur om zijn manuscript na te lezen en er alle fouten uit te halen en dat is een inspannend werkje dat heel wat concentratie én tijd vraagt.

Nadat ik drie keer het hele boek van a tot z heb nagelezen, denk ik dat er geen fouten meer in voorkomen. Donderdag, vrijdag en zaterdagavond gingen volledig op aan het nazien en nog eens nazien én verbeteren van enkele zaken waar ik bij de vorige keer naast had gekeken. Blij dat die procedure achter de rug is!

Normaal gezien krijg ik volgendeweek het definitieve binnenwerk om nog eens na te lezen of alle verbeteringen door de uitgever zijn aangebracht, en daarna wordt het boek gedrukt. Spannend!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Lenig en fit tijdens de coronacrisis

Het nieuwe jaar

Eén jaar 'Levenslang lenig en fit'

15 oktober

September